Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ruccola

2011.07.12

sult_feta_ruccola_1_jo.jpg


E gyors növekedésű, vitamindús levélzöldség mostanában kezd igazán divatba jönni nálunk. Jellegzetes, markáns ízével karakteressé tehetjük a salátákat, tésztaételeket. Olívaolajjal, balzsamecettel és parmezán sajttal is fogyaszthatjuk, de használják levesek, pizzák ízesítésénél is. Ebből is látni, dél Európában honos, főleg az olasz konyha nélkülözhetetlen összetevője. Szendvicsbe, saláta helyett igen ízletes. Nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen A-, C-, és K-vitamin tartalmaz, ezen kívül kalciumot és vasat is. Bátran lehet kísérletezni otthon nevelésével, hiszen tavasztól őszig folyamatosan vethető, és cserépben, illetve balkonládában is kiválóan megmarad. Igénytelen növény, nem sok gondozást igényel. Kikelés után mintegy 3-4 héttel már folyamatosan szedhető.  
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.