Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Goji bogyó, a csodabogyó

2011.07.12

gojibogyo01.jpg


A Himalája lejtőiről származik ez a piros kis gyümölcs, amit már évezredek óta használnak a kínai gyógyászatban. Extra tulajdonságokban bővelkedő táplálékkiegészítő, sűrűn telítve minden elképzelhető jóval és hasznossal. Az örök fiatalságra vágyók körében hódít elsősorban, mert lassítja a természetes öregedés folyamatát, az őszülést és a hajhullást. Enyhíti a változó kor tüneteit. Erősíti a szervezet immunvédelmét, pozitívan hat az egészséges koleszterinekre, segít a testsúly megtartásában, illetve kontrollálásában. Segít fenntartani az egészséges keringési rendszert, látást, a normális vércukorszintet. Enyhíti a fejfájást és a szédülést. Csillapítja a stresszt és az idegességet, javítja az alvás minőségét. Elősegíti az egészséges máj- és veseműködést, az emésztést. Csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Erősíti a csontokat és az izmokat. Pozitív hatással van a vérnyomásra, a vércukorszintre, az agyra és a véredényekre. Ezek mindenki számára fontosak lehetnek, kortól és nemtől függetlenül, de a jó tulajdonságok sora itt még messze nem ért véget! Vágykeltő, és termékenységet erősítő hatását már évszázadokkal ezelőtt is ismerték.18 féle aminosavat, A, B1, B2, C, és E vitamint tartalmaz, és 21 nyomelemet /vasat, káliumot, kálciumot, cinket, magnéziumot, szelént /. Íze a mazsolát idézi egy kicsit, inkább édes, és csak nyomokban érezhető savanykás aromája. A bogyókból préselt léhez igen magas áron lehet csak hozzájutni. Nálunk főleg szárított változata kapható. Müzlibe és salátába keverve ajánlják a bioboltokban, ezekbe viszont valóban kiváló! Tavaly vásároltam egy cserjét, szépen növekszik kertemben, bogyói pirulnak már, ősszel szüreteljük!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.